Stoemp van asperges en bloemkool met gebakken lotte in tijmboter

Ingrediënten

voor de stoemp

voor de vis

Sofie leert Sergio asperges schillen. Samen met ze een lekkere stoemp met bloemkool en asperges. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil en stoom de aardappelen gaar.

  2. Snij de bloemkool in roosjes. Stoom al dente.

  3. Schil de witte asperges. Snij in stukken. 

  4. Snij de groene asperges in stukjes. Stoom al dente. 

  5. Smelt voor de saus wat boter met blaadjes tijm op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Laat bruin worden.

  6. Haal door de bloem en bak langs beide kanten in de boter.  

  7. Bak de bloemkool en asperges in de pan. Voeg toe aan de aardappelen. Stamp tot stoemp met eventueel een eitje en melk. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

  8. Lepel puree op een bord en plaats de vis erbij. Lepel saus op het bord. Werk af met wat cresson en een stukje citroen.

4
Average: 4 (1 vote)