Koude soep van avocado en spinazie

Pascale Naessens

Versnipper het knoflookteentje en fruit het aan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat heel kort meestoven, ...
Ingrediënten: rijpe avocado's, citroen, verse spinazie, knoflook, lente-uitje
Beginner Minder dan 15 minuten Soep 4 personen

Soep met erwtjes en ham

Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook. Doe er ...
Ingrediënten: ui, knoflook, olijfolie, gekookte ham, in reepjes, vetarme kippenbouillon
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Soep 4 personen

Sint-jacobsvruchten met basilicumsaus

Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers 2 eetlepels citroensap. ...
Ingrediënten: citroen, sint-jacobsvruchten, peper en zout, boter, droge witte wijn
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Voorgerecht 4 personen

Parfait van yoghurt met ananas, peer en zadenkoekje

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Plaats vier ringen op bakmatje of in een doos. ...
Ingrediënten: yoghurt, eieren, peren, ananas, pompoenpitten
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Eierkoeken lactosevrij en glutenvrij

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de eieren in een kom, samen met de suiker. Klop dit goed op met een mixer tot het schuimt. ...
Ingrediënten: kristalsuiker, eieren, zelfrijzende gluten- en lactosevrije bloem, maïszetmeel, bicarbonaat
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Dessert 4 personen

Chocoladetaartjes en een Grog

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de taartjes: Meng de zachte boter onder de rietsuiker. Was de sinaasappels. Rasp de zeste bij de boter ...
Ingrediënten: boter (op kamertemperatuur), rietsuiker, eieren, polenta, amandelpoeder
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Ceviche van zeebaars met limoen, avocado en rode biet

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

...
Ingrediënten: mosterd, citroen, peper, olijfolie, grof zeezout
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Zuid-Amerikaans Voorgerecht 4 personen

Gluten- en lactosevrije muffins voor Sinterklaas

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

...
Ingrediënten: sojaboter, suiker, eieren, amandelpoeder, rijstbloem
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Carpaccio van hert, veldsla, kweepeer en aardpeer

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Haal de vliesjes van de hertenfilet, en kruid met peper. Warm een scheut maïsolie op in een pan en laat de filet ...
Ingrediënten: hertenfilet, ajuin, een takje rozemarijn, kweeperen, scheutje appelazijn
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Voorgerecht 4 personen

Wortel-pastinaaksoep met gember en sinaasappel

Smelt de boter in een grote soepketel en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg de wortel- en pastinaakstukjes ...
Ingrediënten: wortelen, boter, ui, look, vers geraspte gember
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Soep 4 personen