Carpaccio van hert, veldsla, kweepeer en aardpeer

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm
Voorgerecht

Bereiding

  1. Haal de vliesjes van de hertenfilet, en kruid met peper. Warm een scheut maïsolie op in een pan en laat de filet goed aankorsten aan vier zijden.

  2. Schil de ui, maar zorg dat je het puntje bovenaan er zoveel mogelijk aanlaat. Snij in 4, en haal dan de partjes uit mekaar. Stukjes die te groot zijn, snij je nog eens in twee. Breng een potje water aan de kook, en leg er een takje rozemarijn in. Pocheer de uien, ze zijn klaar als het water opnieuw kookt.

  3. Schil de kweepeer en snij in balkjes en dan in blokjes. Warm wat maïsolie op in een pan, en bak de blokjes kweepeer op. Blus met een scheutje appelazijn.

  4. Was de aardperen goed en snij in fijne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes in koude melk, zo verkleuren ze niet.

  5. Spoel de veldsla voorzichtig. Snij de bieslook fijn, en meng onder de kweepeer. Snij de hertenfilet in fijne plakjes. Schik de filet op een bord met enkele takjes veldsla, de gepocheerde ui, kweepeerblokjes, schijfjes aardpeer, en werk af met enkele druppels notenolie.

0
Nog geen stemmen