Soep met erwtjes en ham

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr gekookte ham, in reepjes
  • 1½ l vetarme kippenbouillon
  • 100 gr kleine pastaschelpjes
  • 2 courgettes
  • 200 gr erwtjes (diepvries)
  • verse muntblaadjes
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Soep

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook. Doe er de ham bij en laat 2 minuten stoven.

  2. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Doe er de pasta bij en laat beetgaar worden.

  3. Snijd intussen de courgettes met een dunschiller in lange slierten en doe die samen met de erwtjes in de soep. Laat 2 minuten koken.

  4. Serveer met verse muntblaadjes en geraspte Parmezaan.

  5. Dit gerecht heeft een ProPoints waarde van 6 per persoon.

0
Nog geen stemmen

Weight Watchers - Gezond koken in een handomdraai

Redactie
Hilde Smeesters
Uitgeverij

Lannoo
Fotografie
Luc Thys (Foodphoto)
ISBN
9789401403849