Soep met erwtjes en ham
Ingrediënten
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 el olijfolie
-
200 gr gekookte ham, in reepjes
-
1½ l vetarme kippenbouillon
-
100 gr kleine pastaschelpjes
-
2 courgettes
-
200 gr erwtjes (diepvries)
-
verse muntblaadjes
-
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook. Doe er de ham bij en laat 2 minuten stoven.
Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Doe er de pasta bij en laat beetgaar worden.
Snijd intussen de courgettes met een dunschiller in lange slierten en doe die samen met de erwtjes in de soep. Laat 2 minuten koken.
Serveer met verse muntblaadjes en geraspte Parmezaan.
Dit gerecht heeft een ProPoints waarde van 6 per persoon.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be