Citrussalade met feta, basilicum en platbrood

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de za'atar: hak de verse tijm fijn. Doe sumak, komijn, tijm, zeezout, peper, sesamzaad in de vijzel. ...
Ingrediënten: verse tijm, sumak, komijn, sesamzaad, zeezout
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Midden-Oosters Aperitieven 4 personen

Libanese balletjes met yoghurtsaus van Bieke en Erik

...
Ingrediënten: kalfsgehakt, lamsgehakt, komijnpoeder, ras-el-hanout, paprikapoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Midden-Oosters 4 personen

Balon 43 with a touch: coole cocktail met limoen en Licor 43

Vul een mooi cocktailglas met ijsblokjes. ...
Ingrediënten: Licor 43, limoensap, spuitwater, munt, frambozen
Beginner Minder dan 15 minuten Midden-Oosters 1 personen

Drie heerlijke dips: rodebietenhummus, fetadip en Baba Ganoush

Rode bietenhumus: mix al de ingrediënten fijn in de keukenrobot. ...
Ingrediënten: kikkererwten, rode biet, look, tahini, zout
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Midden-Oosters 4 personen

Fata morgana, spicy cocktail zonder alcohol

Maak eerst de ijsblokjes. Kook de rijst in een dubbele dosis water met de ras el hanout of curry. ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Midden-Oosters 4 personen

Merguez-broodjes met duivelse yoghurtdip

Pieter Declercq

Snij de worstjes op maat van het bladerdeeg. Leg een worstje op elk vel. Rol dicht. Snij in stukjes van 3cm. ...
Ingrediënten: merguezworstjes, bladerdeeg, ei, sesamzaadjes, harissa (naar smaak)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Midden-Oosters 4 personen