Citrussalade met feta, basilicum en platbrood
Ingrediënten
voor de za'atar
voor het platbrood
-
250 ml zelfrijzende bloem
-
250 ml Griekse yoghurt
-
1 tl bakpoeder
-
1 snuif zout
-
1 el za'atar
voor de citrussalade
-
2 roze pompelmoezen
-
2 bloedappelsienen
-
4 mandarijnen
-
100 g feta
-
olijfolie 'extra vierge'
-
½ bot basilicum
voor de yoghurtdip
-
200 g Griekse yoghurt
-
za'atar
-
olijfolie
-
2 el pistachenoten (gepeld)
Bereiding
Voor de za'atar: hak de verse tijm fijn. Doe sumak, komijn, tijm, zeezout, peper, sesamzaad in de vijzel. Stamp onder elkaar. Je kan dit in een potje bewaren.
Voor de citrussalade: Pel de mandarijntjes. Schil de pompelmoezen en de sinaasappels. Snij in schijfjes, verwijder de pitjes en leg op een schotel.
Verkruimel de feta over de salade. Pel de granaatappel en haal er de pitjes uit. Verdeel over de salade.
Hak de basilicum grof. Verdeel over de salade. Besprenkel rijkelijk met olijfolie.
Voor de yoghurtdip: Verdeel yoghurt over een schotel. Besprenkel met olijfolie en wat za’atar.
Hak de pistachenoten grof en verdeel over de yoghurt.
Voor het platbrood: meng de yoghurt met zelfrijzende bloem, bakpoeder, een snuifje zout en za’atar.
Meng tot een homogeen beslag. Strooi bloem over het werkblad en je handen. Kneed op. Snij in kleine porties en bol die op tot kleine balletjes.
Rol tot platte pannenkoekjes met de deegrol. Tip: kleeft het? Strooi er bloem over.
Verhit een grillpan tot zeer heet. Bak de pannenkoekjes 1 à 2 minuten in de hete pan. Draai om en bak nog even verder. Leg ze daarna op een bordje.
Afwerking: serveer de citrussalade met de yoghurtdip en het platbrood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be