Frittata met paddenstoelen

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze op een zacht vuur aan in een pan met wat olijfolie. ...
Ingrediënten: gemengde paddenstoelen (shiitake, oesterzwam, kastanjechampignons), ui, teen knoflook, eieren, zachte geitenkaas
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Spaans Hoofdgerecht 4 personen

Kasteelaardappelen

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Was de aardappelen goed met lauwwarm water en snij ze de vorm van een tonnetje, de keukenterm is pommes chateau ...
Ingrediënten: vastkokende aardappelen, groentebouillon, citroenverbena, tijm en oregano, aardappelkruiden
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht

Pulpo met zoete aardappelen zhoug

Christer Elfving

Schil de aardappelen, kook ze gaar en snijd ze in dobbelsteentjes. ...
Ingrediënten: zoete aardappelen, ui, knoflook, geperst, suiker, koriander, fijngehakt
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Spaans Hapje 4 personen

Olijfwafeltjes

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Cutter de boter met de olijven, kappertjes, peterselie en look. ...
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hapje 4 personen

Gestoomde asperges met Maltaise saus

Wout Bru - De Perfecte Keuken

Stoom de dikke groene asperges op 90°C gedurende 2 minuten. ...
Ingrediënten: dikke, groene asperges, appelsien, het sap en de zeste, eidooiers, peper en zout, kervel
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Gegrilde lente-ui met romescosaus

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Voor de lente-ui: Maak de uien schoon en leg ze in een ovenschotel of op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie ...
Ingrediënten: lente-uien (calçots, als je die kan vinden), tomaten, look, olijfolie, wit brood
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Spaans Voorgerecht 4 personen

Chips van lomo

Wout Bru

Snijd de lomo in flinterdunne sneetjes en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Bak gedurende 30 minuten op 150°. ...
Ingrediënten: gedroogde lomo, orangebloesem bloemetjes of fijn takje kervel, wit brood zilverpoeder (facultatief), zoetzure sjalot, sushimayonaise
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hapje 4 personen