Chips van lomo

Ingrediënten

  • gedroogde lomo
  • orangebloesem bloemetjes of fijn takje kervel
  • 1 sneetje wit brood zilverpoeder (facultatief)
  • zoetzure sjalot
  • sushimayonaise
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hapje

Bereiding

  1. Snijd de lomo in flinterdunne sneetjes en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Bak gedurende 30 minuten op 150°. Laat de chips afkoelen.

  2. Serveer ze bijvoorbeeld op enkele krokante broodcroutons (facultatief met zilverpoeder) met wat zoetzure sjalotjes, enkele bloemetjes of frisse groene kruiden en wat sushimayonaise.

  3. Men kan de chips een half uur vooraf afwerken. Ongebruikte chips kunnen best in een gesloten doos bewaard worden.

5
Average: 5 (1 vote)

Maison Bru

Auteur:
Willem Asaert
Uitgeverij:
Tectum Publishers
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789461580269