Gegrilde lente-ui met romescosaus

Ingrediënten

  • 12 dikke lente-uien (calçots, als je die kan vinden)

Romescosaus

  • 4 kleine tomaten
  • 1 teentje look
  • 1 dl olijfolie
  • 2 stukken wit brood
  • zout
  • 125 gr amandelpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 th lepel paprikapoeder
  • 2 el rode wijnazijn
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Spaans
Vegetarisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Voor de lente-ui: Maak de uien schoon en leg ze in een ovenschotel of op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg de uien een 15-tal minuten in een oven van 200° of gril ze op de bakplaat.

  2. Voor de romesco-saus: Mix alle ingrediënten voor de saus in de blender. Serveer met de gare uien.

5

Average: 5 (1 stem)