Frittata met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 200 gr gemengde paddenstoelen (shiitake, oesterzwam, kastanjechampignons)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 125 ml sojakookroom
  • 1 th lepel tijm
  • 1 takje peterselie
  • peper en zout

materiaal

  • ovenschaal diameter 23 cm
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Spaans
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze op een zacht vuur aan in een pan met wat olijfolie.

  2. Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in stukjes. Voeg de paddenstoelen bij de ui en bak ze kort mee.

  3. Breng de vulling op smaak met de tijm en wat peper en zout.

  4. Klop in een kom de eieren en de sojaroom luchtig. Voeg wat peper en zout aan het eimengsel toe. Giet het eimengsel op de paddenstoelen.

  5. Verkruimel de geitenkaas over de paddenstoelen en laat de frittata in ongeveer 15 minuten gaar worden.

  6. Laat de frittata op een bord glijden en keer hem voorzichtig om in de pan. Laat de onderkant in 5 minuten garen.

  7. Garneer met wat verse peterselie en serveer de frittata warm of koud.

0
Nog geen stemmen

Het voedselzandloper kookboek

Recepten 
Pauline Weuring en Kris Verburgh
Uitgeverij 
Prometeus
ISBN 
978 90 351 4107 0
Meer info over het boek >>>