Limoenkaastaart

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak eerst de bodem. Neem hiervoor de koekjes en breek ze in grote stukken. Smelt de boter, los daar de suiker ...
Ingrediënten: boter, rietsuiker, verse kaas, petit beurre koekjes, ricotta
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 6 personen

Kaaskroketten

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Smelt de boter in een pot en voeg de bloem toe. Laat even aanbakken tot een roux. Giet er de melk op en blijf roeren ...
Ingrediënten: melk, groentenbouillon, gemalen kaas, bloem, boter
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Pain à la greque

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de bloem in een kom. ...
Ingrediënten: gist, melk, bloem, ei, suiker
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Sinterklaas bakt: zo maak je echte speculaas

Meng de zachte boter met de suikers, het water, het bakpoeder en de bloem.  ...
Ingrediënten: zachte boter, lichte kandijsuiker , donkere kandijsuiker , 7,5 dl water , bakpoeder
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Paasgebak

Claudia Allemeersch

Melk lauw laten worden en de gist hierin oplossen. De helft van de bloem toevoegen en alles goed mengen. Laten ...
Ingrediënten: verse gist, rozijnen, melk, bloem, eieren
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Hasseltse speculaas

Breng de boter op kamertemperatuur. Meng ze op tafel of in een kom met de suiker, het zout en de kaneel. Voeg de ...
Ingrediënten: zout, kaneel, eidooiers, koud water, honing
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Gebak 4 personen