Pain à la greque
Ingrediënten
Bereiding
Doe de bloem in een kom.
Verwarm de melk op een laag vuur en los de gist erin op.
Giet de lauwe melk met gist in de kom, samen met het ei en kneed het deeg.
Bebloem het aanrecht en kneed het deeg zeer goed. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een doek en laat 20 minuten rijzen in een oven van 60°C.
Haal de kom uit de oven, voeg de boter toe in klontjes en kneed. Voeg zout, suiker en kaneel toe en kneed.
Bebloem het aanrecht en kneed stevig tot het deeg niet meer aan de handen kleeft. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een doek en laat nogmaals 20 minuten rijzen in een oven van 60°C
Haal het deeg uit de kom en neem er kleine stukken af. Rol het stuk deeg in de lengte uit op een bebloemd aanrecht met een deegrol. Bestrooi met grove suiker langs beide kanten en rol er nogmaals over met een deegrol. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat ze 20 minuten rijzen.
Steek de bakplaat in een oven van 180°C gedurende 25 minuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be