Limoenkaastaart

Ingrediënten

  • 150 gr rietsuiker
  • 425 gr verse kaas
  • 125 gr petit beurre koekjes
  • 425 gr ricotta
  • 1 dl slagroom
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 9 gelatineblaadjes van 3 gr
  • 75 gr boter
  • 75 gr suiker
  • de schil van 2 onbehandelde limoenen, geraspt
Beginner
6 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Maak eerst de bodem. Neem hiervoor de koekjes en breek ze in grote stukken. Smelt de boter, los daar de suiker in op en meng het met de koekjes. Neem een springvorm en doe daar aluminiumfolie in en doe het koekjes - botermengsel in de vorm en laat opstijven in de koelkast.

  2. Week de blaadjes gelatine in koud water. Warm ondertussen het sinaasappelsap op, samen met de rietsuiker en de geraspte schil van 2 limoenen. Als de gelatine genoeg geweekt heeft, uit het water nemen, uitknijpen en bij het suikermengsel voegen. Doorroeren met de garde zodanig dat het goed oplost in het mengsel.

  3. Ondertussen de ricotta met de platte kaas mengen en doorroeren in een kom. Het suikermengsel van het vuur nemen en in een koud waterbad zetten tot het lichaamstemperatuur heeft. Af en toe ook in roeren zodat het sneller afkoelt.

  4. Klop ondertussen de room op. Giet het suikermengsel bij de kaas en roer er ook de opgeklopte room door. Haal de opgesteven bodem in de springvorm uit de koelkast en giet er het kaaslimoen mengsel over. Laat gedurende 1u à 1,5u opstijven in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Limoenkaastaart

1. Werk met gelatineblaadjes.
2. Week de gelatine in koud water.
3. Meng alles op lichaamstemperatuur.