Griekse yoghurt met appel, gember en noten

Boxy & Boxy

Je lost de suiker op in het water. Je mengt daar de gember onder en verwarmt langzaam tot het kookpunt. Dat mengsel ...
Ingrediënten: Griekse yoghurt, appels, walnoten, amandelschilfers, geroosterde boekweit
Gevorderde Minder dan 15 minuten Amerikaans 4 personen

Marshmallow

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Maak een suikersiroop met de suiker, het water en de glucose. In het begin mag je erin roeren zodat alles mooi ...
Ingrediënten: kristalsuiker, glucose, eiwitten, suiker, gelatine
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Amerikaans Gebak 4 personen

Marshmellow

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak een suikersiroop met suiker, water en glucose. In het begin roeren zodat alles mooi gemengd is. Vanaf het ...
Ingrediënten: water, gelatine, kleurstof, eiwitten, glucose
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans 4 personen

Croissant

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de bloem, de suiker, het zout en 100 g boter in een grote mengkom. ...
Ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker, zout, boter, melk of water
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Gebak 4 personen

Eggs Benedict met spinazie en gerookte zalm

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij de bagels doormidden in twee. Toast ze in de oven of in een broodrooster. ...
Ingrediënten: eidooiers (vrije uitloop, bio), boter, dragonazijn, citroen, peper
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans 4 personen

Chowder met venusschelpen en palourdes

Claudia Allemeersch

Pancetta in schijfjes snijden van 0,5 cm en daarna in reepjes en blokjes snijden. ...
Ingrediënten: venusschelpen, palourdes, pancetta in blokjes, uien, knoflook
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Pompoensoep met scampi’s, citroengras, koriander en chili

Lucie Ory

Begin met de uien, de chilipeper en de knoflook aan te stoven. Kruid met komijn, currypoeder, gemberstroop en peper ...
Ingrediënten: citroengras, pompoen, uien, chilipeper (naar smaak), knoflook
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Thais Soep 10 personen

Gillardeau oester met appel en komkommer, bouillon van algen

Wout Bru

Steek de oesters open en haal ze leeg. ...
Ingrediënten: Gillardeau oesters n°1 1 , komkommer, Granny Smith appelen, zoetzuur, suikersiroop
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Pompoenroomsoep met foie-gras en truffelolie

Claudia Allemeersch

Uien aanfruiten in boter tot ze glazig worden. Pompoenvlees in gelijke stukjes snijden en bij de uien toevoegen. ...
Ingrediënten: pompoenvlees, plukjes kervel, foie gras, truffelolie, sesamzaadjes
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Soep 4 personen

Cannelloni van gemarineerde zalm, wakamé en curryvinaigrette

Wout Bru

Maak krokante broodcirkeltjes door cirkeltjes uit brood uit te steken en met een parisiennelepel het binnenste ...
Ingrediënten: krokante broodcirkeltjes, appelsap, dooier, ei, mosterd
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen