Eggs Benedict met spinazie en gerookte zalm

Ingrediënten

voor de Hollandaisesaus

 • 3 eidooiers (vrije uitloop, bio)
 • 125 g boter
 • 2 el dragonazijn
 • ½ citroen
 • peper
 • zout

voor de gepocheerde eitjes

 • 4 eieren (vrije uitloop, bio)
 • 200 ml azijn

Het lievelingsgerecht van Nicholas, dat is Eggs Benedict. Pocheren blijft een probleem. Dus toont Sofie hoe je moet pocheren. Ze serveert er Hollandaisesaus, bagels en zalm bij. Ideaal voor wie zin heeft in een stevig ontbijtje.

Opmerking: Sofie leert Nicholas hoe hij er zes moet pocheren in 1 keer. Reken echter op 1 eitje per persoon.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans

Bereiding

 1. Snij de bagels doormidden in twee. Toast ze in de oven of in een broodrooster.

 2. Spoel de spinazie. Zwier droog. Smelt een klont boter in een pan. Voeg de spinazie in drie keer toe. Stoof de spinazie zo gaar in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

 3. Voor de hollandaisesaus: Smelt de boter op een zeer zacht vuurtje.  

 4. Zet een pot met water op het vuur. Neem een vuurvaste kom die op de pot past. Doe drie dooiers, twee eetlepels dragonazijn, sap van een halve citroen in de kom. Kruid met peper en zout.

 5. Zet de kom op de kookpot met water (au bain-marie). Klop de eidooiers met een garde tot een schuimige gebonden massa. Zorg dat er geen vloeistof meer in de kom zit, maar dat het een stevige saus is.

 6. Haal de kom van het vuur. Voeg er straalsgewijs zeer langzaam al kloppend de gesmolten boter onder. Opmerking: de saus moet warm blijven. Zet het vuur van de au-bain marie af. Plaats een bord op de pot en zet de kom met saus op het bord

 7. Voor de gepocheerde eieren: Maak met een mesje een barst in de schaal. Breek de eitjes voorzichtig in tasjes. (1 eitje per tas) 

 8.  Neem een zeer grote pot met water en een flinke scheut azijn. Breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje pruttelen (dus niet hard koken!).  Zet een bord met wat keukenpapier klaar. Gebruik een zeefje of een lepel met een gat in. 

 9. Giet één voor één de eieren in de pot. Plooi telkens voorzichtig om tot een zakje. Pocheer ze drie minuten. 

 10. Haal uit met het zeefje of de lepel en laat uitlekken op keukenpapier.

 11. Afwerking: leg de ene helft van de bagel op een bord. Leg er wat zalm en spinazie op. Plaats voorzichtig het gepocheerde ei op de spinazie. Werk af met de hollandaisesaus. Garneer met een takje peterselie

0
Nog geen stemmen