Langzaam gebakken Grieks lamsvlees
Ingrediënten
-
2 el olijfolie
-
3 el witte wijn
-
1 citroen (in kwartjes)
-
1 citroen (sap)
-
1 handvol oreganoblaadjes
-
zwarte peper
-
zeezout
-
2 kg lamsbout met been
-
4 grote aardappelen
-
175 gr groene olijven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de lamsbout in een grote braadslee en voeg flink wat peper en zout toe. Bestrooi met de oregano en giet het citroensap en de wijn erover. Besprenkel met de olijfolie en laat 20 minuten braden tot het lamsvlees goudbruin is.
Giet 125 ml water in de braadslee en dek ze af met aluminiumfolie. Zet de oven lager op 160 °C en laat het lamsvlees nog 1½ uur braden. Schik de partjes aardappel en citroen om het lamsvlees en zet nog 2 uur in de oven. Draai de aardappelen in die tijd minstens één keer om en bedruip het lamsvlees met de braadjus. Het lamsvlees moet heel mals zijn.
Haal het lamsvlees uit de braadslee en laat even rusten voor je het snijdt. Zet de oven hoger op 220 °C. Voeg de olijven toe aan de aardappelen in de slee en zet nog 20 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Dien op met het lamsvlees en schep er braadjus over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be