Gevulde kalkoen

Ingrediënten

  • 1 blik truffelsap
  • 1 ganzenlever
  • 2 teentjes look
  • 1 kg gehakt
  • 1 kalkoen (ontbeend)
  • peper en zout
  • bindtouw
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe het gehakt in een kom een doe er de gehakte look, de eitjes, de ganzenlever in blokjes en het truffelsap door. Kruid goed met peper en zout. Vul de kalkoen rijkelijk met dit mengsel. Neem het bindtouw en reconstrueer de kalkoen, bind alles goed vast

  2. Leg de kalkoen in een beboterde schaal en leg er nog enkele klontjes boter op. Zet hem in de oven op 180 graden. Verlaag na 10 minuten naar 170 graden en laat de kalkoen garen gedurende anderhalf uur à twee uur, afhankelijk van de grootte van de kalkoen.

  3. Oversaus geregeld en speel ook met de graden, als je ziet dat ze te snel bakt aan de buitenkant zet de oven dan zachter. Haal de kalkoen uit de oven en prik erin met een breinaald. Als er geen gehakt meer aanhangt is de kalkoen klaar.

3.5
Average: 3.5 (2 votes)

La Capitana, Barrel Reserve Chardonnay 2011 (Cacaopoal Valley, Chili)

Delhaize, €6,99
Chileen gelagerd in Franse eiken vaten. Romig, met exotische fruitimpressies en vanilletoets.