Eigen vis eerst: vijf recepten met duurzame lekkere vis

maandag, 23 januari, 2017 - 15:56

We doken in onze receptendatabank en selecteerden een aantal visjes, die wel duurzaam en veel gezonder zijn. Beter voor het milieu, beter voor ons. Eigen vis eerst dus!

 

1. Makreel

Makreel is een vette vis. Ideaal om te roken in je rookoventje, maar minstens even lekker in de oven. Met een beetje boter en pancetta.

Het recept >>

 

 

 

 

2. Tongschar

Tongschar was de vis van het jaar in 2016. Het is bijvangst van de pladijs. Check zeker of ze het MSC-label hebben. Zo weet je of het duurzaam is of niet. Vergeet tong en ga voor tongschar. Lekker met bloemkoolstoemp en aardappelgratin.

Het recept >>

 

 

 

3. Pladijs

Pladijs was een paar jaar geleden nog de vis van het jaar. Deze platvis heeft lekker stevig vlees. Ideaal voor fishsticks.

Het recept>>

 

 

 

 

4. Koolvis

Koolvis, bijvoorbeeld de Zwarte Koolvis uit de Atlantische Oceaan en de Noordzee is niet alleen duurzaam, het is ook zeer lekker. Sofie gaat er mee aan de slag en verwerkt het in een lekkere ovenschotel.

Het recept >>

 

 

 

5. Gamba's

Gamba's, duurzaam? Jawel, het bestaat. Een bedrijfje uit Ternat kweekt op duurzame wijze gamba's. Sofie serveerde ze in een gamba diabolique versie. Heerlijk.

Het recept >>

 

 

 

Wil je graag meer info over duurzame vis? Neem dan een kijkje op de VISwijzer. Die vertelt je welke vis goed is, waar hij leeft en hoe hij gevangen wordt.

Meer visrecepten? Check onze special rond vis en ander lekkers uit de zee.