Ovenschotel met rijst, tomatenpesto en koolvis

Ingrediënten

  • 4 filets koolvis
  • verse dragon
  • gemalen Parmezaanse kaas voor de afwerking

voor de pesto

voor de savooikool

voor de rijst

Deze keer geen Willy Naessens, maar enkel Marie-Jeanne. Sofie en Marie-Jeanne bereiden samen een simpele maar lekkere ovenschotel. Koolvis, savooi en pesto, een heerlijke combinatie. Vind je geen savooi? Gebruik dan zoals Sofie andijvie, of warmoes of spinazie. Zolang het maar een groente van het seizoen is. :)

Tip: je kan alles op voorhand bereiden. Laat echter eerst alles afkoelen, bouw dan de ovenschotel op en dek het dan pas af. Zo kan je het in de koelkast bewaren. 

Tip: de pesto kun je ook als dipsaus gebruiken.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg een snuifje zout en takjes citroentijm toe aan het water.

  2. Giet af, verwijder citroentijm en verdeel over vier aparte ovenschotels (of één grote ovenschotel).

  3. Snij de savooi (of andijvie, spinazie, warmoes, ...) fijn. Plet de tenen look en snij fijn. Fruit de look in olijfolie. Voeg de savooi toe en stoof mee tot die zacht is. Kruid met peper en zout. Verdeel de savooi over de rijst. Leg wat takjes dragon over de savooi. Leg er nu de vis op.

  4. Mix alle ingrediënten voor de pesto. Voeg ook de olie van de kerstomaatjes toe. Bestrijk de vis en savooi met de pesto. Werk af met gemalen kaas.

  5. Zet nog 20 à 25 minuten op 190°C in de oven tot de vis mooi gaar is en de kaas een kleurtje krijgt.

  6. Haal uit de oven, versier met fijngesneden dragon. Smakelijk. 

0

Nog geen stemmen