Gamba's diabolique met Griekse pasta

Ingrediënten

voor de pasta

Voor de gamba's

voor de saus

Scampi diabolique kent iedereen. Sofie vervangt de scampi door Belgische gamba's. Inderdaad, een Belgisch bedrijf kweekt ze. Duurzaam, veel gezonder en lekkerder dan de echte scampi. Ze worden geserveerd met Griekse pasta, feta en geletomatensaus. Heerijk eenvoudig!

Serveertip: blonde van Averbode

Tip: hou de koppen van de gamba's bij voor een lekkere bouillon. Ideaal als basis voor een bisque of vissausje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Grieks

Bereiding

  1. Voor de gamba’s: Pel de gamba’s gedeeltelijk. Laat een deel van het staartje eraan. Verwijder langs de onderkant het darmkanaal. 

  2. Kruid de gamba’s met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan. Bak ze kort op. Lees: een tweetal minuten aan elke kant. Haal uit de pan.

  3. Voor de saus: Snij de look en sjalot fijn. Fruit aan in de pan van de gamba’s. Voeg extra olijfolie toe. Bestrooi met bloem. Blus met ouzo, tomatenpassata en kruid af. Laat even opkoken.

  4. Snij de kruiden munt en peterselie fijn.

  5. Leg de pasta op een bord. Giet er de saus en gamba’s over. Werk af met verkruimelde feta en fijngesneden kruiden.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van