Junior MasterChef: aan de slag in de Italiaanse keuken met chef Pepe Giocomazza

dinsdag, 31 januari, 2012 - 13:38

Morgen wachten er weer nieuwe opdrachten op de jonge chefs. Het is opnieuw belangrijk om punten te scoren. Net zoals vorige week valt er tijdens deze aflevering niemand af. Maar volgende week wordt het extra spannend want dan moeten de vier koks met de minste punten de Junior MasterChef-keuken verlaten.
Wanneer de 12 Junior MasterChefs de keuken betreden, wacht hen een grote lege tafel en een zuiders getint winkeltje op. “Ik dacht direct dat we iets Italiaans moesten koken”, vertelt Margot. In de eerste opdracht wordt er nagegaan hoe het zit met de smaakpapillen van de jeugd. “Voor deze smaaktest hebben we een typisch Italiaans gerecht gekozen”, legt Fatima uit aan de kandidaten.
Een meterslange pizza wordt al snel binnengedragen en op de lege tafel voor de kids geplaatst. De daverend enthousiaste kids kunnen niet wachten om eraan te beginnen. Maar Wout heeft nog een verrassing voor hen in petto. “De man die deze pizza gemaakt heeft, is een bijzondere man”, vertelt hij. “Hij maakte zijn eerste pizza al klaar toen hij acht jaar was en op zijn 14 jaar stond hij al met zijn vader in zijn Italiaans restaurant: Pepe Giacomazza!”
Hij vertelt dat de chefs maar liefst 20 ingrediënten kunnen ontdekken in zijn pizza. De kids moeten op vijf minuten zo veel mogelijk proeven en noteren wat er in dit gerecht allemaal gebruikt werd. Naarstig gaan de 12 kandidaten aan de slag met pen en papier. “Ik heb meteen opgeschreven wat ik allemaal zag liggen”, vertelt Ellen. Maar andere ingrediënten kunnen ze zo maar niet op het zicht herkennen. Vooral de kruiden zijn een struikelblok, ook voor Hester. “Rozemarijn en tijm, ik vind dat dat allemaal op elkaar lijkt.”
Na het controleren van de resultaten, hoeven de vier chefs met de hoogste score enkel toe te kijken hoe de andere acht het tegen elkaar opnemen in de creatieve kooktest. Deze kandidaten krijgen een tweede kans om nog twee punten te verdienen en krijgen hiervoor een uur de tijd om de perfecte eigengemaakte pasta te draaien en een origineel pastagerecht op tafel te toveren. Voor de ene kandidaat is dit een fluitje van een cent, maar de andere heeft zich hier nog nooit eerder aan gewaagd en is dus aan zijn proefstuk toe… Maar gelukkig is Pepe er om sommige kids bij te staan en te tonen hoe ze zo’n pastamachine moeten hanteren.