Panna cotta

Ingrediënten

SOS Piet! Zin in een lekker Italiaans dessert? Piet Huysentruyt helpt je met zijn recept en zijn fantastische tips bij het maken van een heerlijke panna cotta.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Week de blaadjes gelatine in water. Neem ondertussen de room en breng deze samen met de suiker, de vanillestok en het vanille-extract aan de kook. De suiker moet goed gesmolten zijn.

  2. Zet het vuur af en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Goed roeren tot al de gelatine gesmolten is. Haal de vanillestok eruit.

  3. Smeer de potjes in met een beetje smaakloze olie (bv arachideolie) en giet de vloeistof in de potjes. Laat minimum 3 uur in de koelkast opstijven.

  4. Zet het potje 10 seconden in warm water. Ga met het mes rond de panna cotta en ontvorm.

  5. Besprenkel met wat marsala of amaretto en serveer. Gebruik het PH vanillemolentje voor de afwerking.

5
Average: 5 (1 vote)

Panna cotta

1. Week de gelatineblaadjes vooraf
2. Laat niet meer opkoken zodra de gelatine bij de room is
3. Smeer de potjes in met arachideolie

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231