Sabayon kloppen

Ingrediënten

  • 7 eierdopjes suiker
  • 7 eierdopjes witte wijn
  • 2 eierdopjes marsala
  • 7 eigelen
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Doe de eigelen met de suiker en de 2 vloeistoffen in een hoge steelpan. Zet 1 vuurtje hoog en 1 vuurtje op halve kracht.

  2. Klop de eieren tot schuim, wissel van vuur als je merkt dat de massa te erg rookt zet je het op het lager vuurtje. Roer in de vorm van een 8. Blijf goed kloppen tot de hele massa stijf is.

4
Average: 4 (1 vote)

Sabayon

1. Voeg de vloeistof bij het eigeel
2. Klop alles schuimig op een laag vuur
3. Zet het schuim vast op een hoog vuur

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553