Italiaanse appeltaart

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • zeste van een citroen
  • 4 el melk
  • 100 g geweekte rozijnen
  • 300 g bloem
  • 150 g suiker
  • 100 g bakboter
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 appels

Met een appeltaart zit je altijd goed. Niets beter dan een lekker stukje lauwe appeltaart. De pijnboompitten zorgen voor een extra speciale toets. Smakelijk.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Doe de boter in een kom, voeg er de suiker aan toe en meng goed. Doe de bloem en de bicarbonaat erbij en meng verder. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng alles eronder. Voeg achtereenvolgens de volgende ingrediënten toe: de zeste van citroen, de melk, de geweekte rozijnen en de pijnboompitten en meng alles goed met de garde.

  2. Schil alle appelen en snijd een appel in kleine stukken voeg nog toe aan het deeg. Beboter en bebloem de springvorm en stort de massa in de vorm. Snijd de rest van de appelen in fijne schijfjes en schik in een waaier bovenop het deeg.

  3. Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 40 minuten.

  4. Haal, laat wat afkoelen en serveer.

0
Nog geen stemmen