Tips voor de Feestdagen: maak zelf een dessertbord!

Tips voor de Feestdagen: maak zelf een dessertbord!
vrijdag, 4 december, 2015 - 11:02

We houden allemaal van desserts en wat is er lekkerder dan een bord vol dessertjes om het feestmaal af te sluiten? Je hoeft ook niet alles zelf te maken. Bij de bakker en in de lokale supermarkt kan je tijdens de feestdagen de meest heerlijke koekjes, taarten, soesjes, bavarois... kopen. Kies je mooiste bord uit om deze 'zoetjes' op te schikken. Doe bv je chocomousse in een aperitiefglaasje om het extra feestelijk te maken. Werk je bord af met vers fruit, een bolletje roomijs en een takje munt.  Serveer je koffie met een (huisgemaakt) koekje of een glaasje advocaat. 

Voor de chocoladeliefhebbers 

Chocolade met een zoet hart in deze chocolade moelleux met koffie karamelvulling.

Dé favoriet blijft nog steeds de chocolade mousse, verras je gasten met een chocolademousse met gekonfijte sinaasappelschil en munt of voor wie een voorkeur heeft voor witte choclade: een witte chocolade mousse 

 Of maak een panna cotta van witte chocolade met pompelmoes en pistachenootjes 

 

 

Fruitig

Fruit op je bord, maar dan in een heel feestelijk jasje: Tiramisu met amandelkoekjes en frambozen of een zoete custard met gekarameliseerde banaan en speculoos

custard met gekarameliseerde banaan en speculoos

Verras je gasten met deze mooie glaasjes: Panna cotta met vers fruit en caramel

of een panna cotta met rood fruit en citroenverbena

Fruit van bij ons in een stukje taart: perentaart met gebrande nootjes

 

 

Romig

Grote favoriet bij jong en oud: crème brûlée. Varieer met een crème brûlée van speculoos, met cuberdon, vanille of citroengras of een bijzondere met geitenkaas, ananas en karamelijs.

 

Koekjes

Meringue maken is makkelijker dan je dacht! 

voor de durvers: macarons met crème brûlée - het basisrecept voor macarons vindt je hier: macarons

gevulde amandelschuimkoekjes met chocolade

 

Met een scheutje alcohol

Een glaasje advocaat bij de koffie blijft een klassieker maar je kan ook een scheutje alcohol verwerken in deze heerlijke Cappuccino van tiramisu met jenever en speculaas.

 Chocolade en likeur, een droomcombo: Verras je gasten met deze pure chocolademousse met koffielikeur en witte chocolademousse met kokoslikeur.

En voor wie alle registers wil opentrekken tijdens de feestdagen: gebrande kerstaart met praliné en grappa