Cappuccino van tiramisu met Hasseltse speculaas en jenever

Ingrediënten

  • 200 g speculaas
  • 50 g suiker
  • 1 scheutje jenever
  • 1 scheutje koffie
  • cacaopoeder

Tiramisu is superlekker, maar het presenteert niet altijd mooi. Waarom maak je het niet in een tas? Eenvoudig en 100 procent klaar te maken op voorhand. Geef er een Belgische twist aan met speculaas en jenever. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Scheid het eiwit van het eigeel en meng het eigeel met helft van de suiker. Voeg al roerend de mascarpone eraan toe.

  2. Klop het eiwit samen met de andere helft van de suiker op tot een stevige massa en meng het voorzichtig met het mascarponemengsel.

  3. Verkruimel de speculaas en besprenkel de kruimels met de koffie en de jenever. Leg de besprenkelde speculaas vervolgens op de bodem van een koffiekopje en voeg er de mascarponecrème aan toe. Werk in verschillende laagjes.

  4. Plaats de koffiekopjes minstens 4 uur in de koelkast. Werk bij het opdienen af met cacaopoeder.

4

Average: 4 (1 stem)