Chocolademousse met gekonfijte sinaasappelschil en munt
Ingrediënten
-
200 gr pure chocolade
-
snuif zout
-
4 sinaasappels
-
100 gr suiker
-
6 eieren
-
gekonfijte sinaasappelschilletjes
-
verse munt
Bereiding
Schil de sinaasappels zeer dun en snij de schillen in reepjes. Blancheer de reepjes 3 keer 3 minuten, telkens in vers water. Breng de suiker met 2 eetlepels water op een zacht vuurtje aan de kook. Roer regelmatig zodat de suiker niet aanbrand. Doe de sinaasappelschilletjes erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Laat de schilletjes afkoelen in de siroop en spreid ze dan uit over bakpapier om verder te drogen. Bewaar in een afgesloten potje.
Laat de chocolade smelten au bain marie. Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Kluts de eierdooiers en klop er de gesmolten chocolade onder. Klop stevig tot een homogeen mengsel en spatel er dan beetje bij beetje het opgeklopte eiwit door. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschilletjes en versier met enkele blaadjes munt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be