Cavatelli con la salsiccia piccante
Ingrediënten
-
300 gr tarwebloem
-
200 gr bloem
-
2 rode uien
-
1 kg tomatensaus
-
300 gr gekruide worsten
-
zout
-
peper
-
droge rode wijn
Bereiding
Saus: Snipper de knoflook fijn en bak hem in wat olijfolie en peper tot hij goudbruin ziet. Hak de uien fijn en voeg hem bij de knoflook. Als de uien en knoflook een 15 minuten gekookt hebben, voegen we de gekruide worsten toe. Dit laten we een 5-tal minuten koken. Vervolgens doen we er droge rode wijn bij. Als de rode wijn volledig verdampt is, voegen we de tomatensaus toe en laten we alles nog een kwartier doorkoken.
Pasta: Meng de bloem en de tarwebloem en maak een kuiltje in het midden. Hier laten we langzaam wat koud water inlopen. Dit doen we tot we een zacht glad deeg hebben. Kneed wat olijflolie en zout door het deeg. Rol het deeg uit tot een bolletje en laat tien minuten rusten op kamertemperatuur.
Rol het deeg uit in lange reepjes en snij er cavatelli uit (snij er kleine rechthoekige blokjes uit die je langs één zijde open snijdt). Kook de pasta vier minuten gaar in gezouten water.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be