Eendenborst met honing-gemberglazuur en couscous met geroosterde noten
Ingrediënten
-
1 stengel citroengras
-
4 el honing
-
2 eendenborsten
-
enkele sjalotten
-
2 teentjes look
-
200 gr couscous
-
cashewnoten
-
krulpeterselie
-
groetenbouillon
-
peper en zout
-
2 el donkere balsamicoazijn
Bereiding
Doe de couscous in een grote mengkom, snipper er een sjalot bij en kruid met peper en zout. Bevochtig met de groentenbouillon (juist tot de couscous onder staat) en laat rustig garen. Glazuur: stoof wat sjalot, samen met de gesneden gember, citroengras en ook wat look aan. Blus met honing en later met de balsamico.
Pareer de eendenborst (overtollige vet verwijderen). Geef het vet aan de bovenzijde een inkeping en bak eerst de vetzijde aan. Kruiden met peper en zout. Hak de cashewnoten fijn, en bak ze aan, eens ze bruin zijn, voeg je de couscous toe en eventueel wat kruiden. Op het laatste voegen we de fijngesneden peterselie toe. De eendenborst overgieten met het glazuur, even laten meebakken en serveren als saus over de eend. Werk af met een takje platte peterselie
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be