Eendenborst met champagnesaus

Ingrediënten

  • peper
  • zout
  • 15 gr boter
  • 1 sjalotje (gehakt)
  • 1½ dl champagne
  • 1½ dl water
  • 1½ dl volle room
  • 1 el PH Kippenbouillon
  • 1 th lepel suiker
  • 1 el witte wijnazijn
  • tuinkers
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de eendenborsten met peper en zout. Zet een kleefpan op een hoog vuur en leg er de eendenborsten op de velkant in. Bak ze 3 à 4 min. aan beide kanten.

  2. Haal de eendenborsten uit de pan en giet het vet weg. Doe boter in de pan en stoof het sjalotje aan. Blus met de champagne en giet het water erbij. Voeg de bouillon toe en laat tot de helft inkoken.

  3. Giet de room erbij en roer door en laat weer tot de helft inkoken. Voeg de suiker en wijnazijn toe en roer door.

  4. Leg de eendenborsten kort terug in de pan. Dresseer op een bord en versier met tuinkers.

4

Average: 4 (1 stem)

Eendenborst met champagnesaus

1. Gebruik de juiste pan
2. Gebruik niet te veel champagne
3. Voeg geen confituur toe