Eendenborst met appel en honing

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de appeltjes in halve maantjes.

  2. Bak de eendenborsten op het vel, gedurende 8 minuten in een anti-kleefpan. Bak op de vleeskant gedurende 2 minuten. Giet het bakvet af en laat het vlees rusten.

  3. Bak de appeltjes in dezelfde pan van het vlees in wat boter gedurende 2minuten. Overstrooi met 2 eetlepels suiker. Blus met de honing, grenadine, azijn en water. Strooi er de tijm over. Werk het geheel op met echte boter.

  4. Dresseer met wat kervel.

5
Average: 5 (1 vote)

Santa Rita, Reserva Cabernet Sauvignon 2009 (Maipo, Chili)

Carrefour, €8,39
Expressief boeket van ceder, cassis, tabak, grafiet en pruimencoulis. Identiek qua smaak, maar wel ook fluwelig rijp.