Koekwaus

Ingrediënten

  • 500 gr roomboter
  • 450 gr bruine suiker
  • 1 citroen
  • 2 gr kaneel
  • 3 gr bakpoeder
  • 50 gr honing
  • 125 gr water
  • 1050 gr bloem
  • 100 gr gebroken hazelnoten
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Meng 500 gram roomboter met 450 gram bruine suiker, 10 gram geraspte citroenschil, 2 gram kaneel en 3 gram gemengd bakpoeder.

  2. Meng daarna 50 gram honing met 125 gram water. Meng dit mengsel met het roomboter mengsel.

  3. Voeg 1050 gram bloem toe. Voeg 100 gram gebroken hazelnoten toe.

  4. Het deeg goed afdekken en minimum drie uur laten rusten in de koelkast.

  5. Het deeg even goed kneden als het uit de koelkast komt en vervolgens uit rollen met een deegroller tot ongeveer 4 mm dikte.

  6. Dan kunnen er naar eigen keuze vormen worden uitgesneden. Voor de typische koekwaus maak je rondjes, rek je die wat uit, en duw je er een gaatje in met je vinger. De oven voorverwarmen op 200° en de koekjes zo een 8 tot 10 minuten bakken.

  7. Na het bakken de koekjes laten afkoelen totdat ze lekker krokant zijn.

0
Nog geen stemmen