Tonijn - Japanse specerij - tempura van courgettebloem gevuld met krab

Ingrediënten

  • 4 steaks van 200 gr van witte tonijn
  • tempurabloem
  • 8 courgettebloemen
  • 8 mini-courgettes
  • olijfolie
  • 5 jonge ajuintjes, fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 mespunt steranijs, in poedervorm
  • 1 mespunt Thaïse chilipeper, in poedervorm
  • 50 gr witte rijstvermicelli
  • het vlees van 1 krab
  • 150 gr shii-take
  • sap en schil van 2 limoenen
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • ¼ glas rode wijn
  • 4 el sojasaus
  • 1 el gember, gehakt
  • 1 el zeekraal, gehakt
  • ½ norivel, fijngehakt
  • 4 el balsamico
  • 1 el kappertjes, gehakt
  • 1 bussel bieslook, fijngehakt
  • 2 busseltjes koriander, fijngehakt
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat 2 fijngesneden ajuinen met 4 teentjes knoflook en 150 gram shiitakes zweten in wat olijfolie. Daarna voegen je het sap en de schil van één limoen, het vlees van één krab, 50 gram witte rijst vermicelli, een bosje fijngehakte koriander, één mespunt steranijs en één mespunt Thaïse chilipeper toe.

  2. Vul met dit vulsel vier courgettebloemen, besprenkel het geheel met olijfolie en plaats het gedurende tien minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

  3. Los de tempurabloem op in een beetje water. Weltel hier de 4 overgebleven courgettebloemen en 2 ajuinen in. Frituur de courgettebloemen op 180° tot ze goudgeel zijn. Laat ze daarna uitlekken op opslorpend papier en werken ze af met wat zout.

  4. Voor de Japanse specerij laat je 2 fijngesneden sjalotten zweten in olijfolie. Bevochtig ze met wat rode wijn en laten ze daarna inkoken tot al het vocht verdwenen is. Daarna voeg je toe: 4 soeplepels sojasaus, één soeplepel gehakte knoflook, één soeplepel gehakte zeekraal, één soeplepel gehakte gember, één soeplepel gehakte kappertjes, één bosje fijngesneden bieslook, één bosje fijngesneden koriander, een halve fijngehakte Norivel en 4 soeplepels balsamico azijn.

  5. Snijd de 7 mini courgettes en bakken ze in olijfolie.

  6. Kruid de tonijnsteaks en laat ze gedurende één minuut langs beide zijden dichtschroeien.

  7. Snijd de steaks in twee en bedek ze met de Japanse specerij. Plaats de tonijn samen met de courgettebloemen op het bord en werken het geheel af met de gesneden mini courgettes en de overgebleven rauwe ui.

0
Nog geen stemmen