Taboulé met gemarineerde lamskoteletjes
Bereiding
Meng de kruiden (munt, look, chili, olijfolie en zeste van limoen) voor de marinade met olijfolie en bestrijk de koteletjes.
Neem per tas couscous één tas water en breng het water aan de kook.
Giet het over de couscous en dek enkele minuten af.
Snij de groentjes, de kruiden fijn en de feta in blokjes, meng met de couscous tot een taboulé.
Bak de lamskoteletten rosé.
Voor de groentestoofpot met gebakken kalfszwezerik:Snij de groentjes in gelijke partjes en stoof aan met olijfolie, laat het geheel zachtjes stoven tot de groentjes nog beetgaar zijn en kruid aan met komijn en verse koriander, gebruik niet teveel gepekelde citroen en geen zout.
Pocheer de lamszwezerik heel even, droog goed af en bak kort aan tot er een krokant korstje ontstaat, maar het vlees zacht blijft vanbinnen. Werk af met zachte olijfolie en fleur de sel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be