Taboulé met gefrituurde groenten
Ingrediënten
-
2 eieren
-
bloem
taboulé
-
250 gr couscous
-
½ l kippenbouillon
-
verse erwten, kort geblancheerd
-
1 blik artisjokken
-
1 sjalot
-
2 jonge wortels
-
1 scheutje arachideolie
-
enkele takjes peterselie
-
enkele blaadjes munt
-
1 takje oregano
-
200 gr boschampignons
-
½ citroen
-
1 tomaat
-
1 stuk blauwe kaas
Bereiding
Verhit de friteuse voor op 180°C. Giet de kippenbouillon over de couscous zodat hij gaat zwellen. Kuis de boschampignons en halveer ze. Snij de wortelen in fijne schijfjes en eminceer een sjalot.
Doe een scheutje arachideolie in de pan en begin met de sjalot aan te bakken. Voeg er de boschampignons aan toe. Kruid met peper en zout Hak de muntblaadjes en oregano fijn. Voeg deze samen met het sap van een halve citroen, de wortels en de erwtjes bij de couscous.
Doe nu de couscous met de kruiden en groenten in een grote schotel. Leg aan de zijkanten enkele stukjes blauwe kaas, kwartjes tomaat en artisjokken.
Breek 2 eieren in twee. Doe er wat zout over en klop op. Doe wat bloem in een andere schaal. Dompel de schijfjes aubergine en courgette in de bloem, vervolgens in het eimengsel en tenslotte leg je ze in de friteuse. Laat enkele minuten frituren. Haal de gefrituurde aubergines en courgettes uit de friteuse en leg ze op een vel keukenrol. Leg ze vervolgens bij in de couscousschotel en werk af met enkele takjes peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be