Taboulé met gefrituurde groenten

Ingrediënten

taboulé

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verhit de friteuse voor op 180°C. Giet de kippenbouillon over de couscous zodat hij gaat zwellen. Kuis de boschampignons en halveer ze. Snij de wortelen in fijne schijfjes en eminceer een sjalot.

  2. Doe een scheutje arachideolie in de pan en begin met de sjalot aan te bakken. Voeg er de boschampignons aan toe. Kruid met peper en zout Hak de muntblaadjes en oregano fijn. Voeg deze samen met het sap van een halve citroen, de wortels en de erwtjes bij de couscous.

  3. Doe nu de couscous met de kruiden en groenten in een grote schotel. Leg aan de zijkanten enkele stukjes blauwe kaas, kwartjes tomaat en artisjokken.

  4. Breek 2 eieren in twee. Doe er wat zout over en klop op. Doe wat bloem in een andere schaal. Dompel de schijfjes aubergine en courgette in de bloem, vervolgens in het eimengsel en tenslotte leg je ze in de friteuse. Laat enkele minuten frituren. Haal de gefrituurde aubergines en courgettes uit de friteuse en leg ze op een vel keukenrol. Leg ze vervolgens bij in de couscousschotel en werk af met enkele takjes peterselie.

0
Nog geen stemmen