Moelleux au chocolat met sinaasappelcompote

Ingrediënten

Moelleux au chocolat

Sinaasappelcompote

 • 1 sinaasappel
 • 2 th lepels suiker
 • 100 ml witte wijn
 • 1 th lepel maïzena
 • klein beetje water

Dit indrukwekkende dessert is eenvoudig te maken en kan zelfs de dag ervoor bereid worden, om dan vlak voor het serveren te bakken. De sinaasappelcompote doet denken aan de klassieke combinatie van chocolade en sinaasappel, met de pittige schil die door het verrukkelijke zachte hart van chocolade heen smaakt. 

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C, gasovenstand 4. Strijk de puddingschaaltjes gelijkmatig in met boter en bestuif ze dan met cacaopoeder. Klop er het overtollige poeder af. Zet de schaaltjes op een bakplaat.

 2. Doe de chocolade en de boter in een vuurvaste kom en plaats deze boven een pan met licht kokend water. Zorg ervoor dat de kom het oppervlak niet raakt. Roer tot de chocolade gesmolten is en je een glad mengsel krijgt. Neem de kom van de pan en laat de chocolade lichtjes afkoelen.

 3. Doe de eieren, eierdooiers en suiker in een grote mengkom. Klop met een elektrische mixer op de hoogste stand tot het mengsel dik, wit en schuimig is en in volume verdubbeld. Voeg het afgekoelde chocolademengsel bij de eieren en de suiker en spatel er ten slotte de bloem onder.

 4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de schaaltjes tot ze voor ¾ gevuld zijn. Plaats 12 minuten in de oven. Maak ondertussen je compote klaar.

 5. Neem uit de oven en ga met een scherp mes langs de randen van elk schaaltje om ze los te maken. Keer ze om op bordjes en verwijder voorzichtig de schaaltjes. Dien onmiddellijk op met de sinaasappelcompote.

 6. Sinaasappelcompote: Doe de sinaasappelpartjes in een braadpan, roer er de suiker onder en laat zachtjes bakken tot ze beginnen te sissen. Voeg de wijn en het maizenapapje toe en laat de compote tot de helft inkoken.

0
Nog geen stemmen