Gâteau moelleux au chocolat

Ingrediënten

Gâteau

Crème au beurre

Ganache

Chocolade werd oorspronkelijk alleen als drank gedronken, maar dit recept bracht daar verandering in. Deze heerlijke taart met gemalen amandelen en donkere stroop laat de smaak van pure chocolade helemaal tot zijn recht komen.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Gâteau: Klop de boter met de suiker tot een luchtig en romig mengsel. Klop er de zwarte stroop onder. Meng er geleidelijk aan de eieren onder en voeg daarna de gesmolten chocolade toe. Zeef de bloem, de cacao, het bakpoeder en de gemalen amandelen en spatel alles onder het mengsel. Klop met een elektrische klopper om een gladde en glanzende consistentie te verkrijgen.

  2. Verdeel het mengsel over twee beboterde en met bakpapier beklede bakvormen, één met een diameter van 15 cm en één met een diameter van 20 cm. Egaliseer het mengsel in de bakvormen en plaats ze in de voorverwarmde oven. Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 170°C of tot een houten prikker er in het midden droog uitkomt. Laat afkoelen en keer om op een bord. Snij elke biscuit in drie lagen, bestrijk ze met crème au beurre en werk af met ganache.

  3. Crème au beurre: Klop de boter met de suiker tot een zacht en licht mengsel. Voeg de vanille, gesmolten chocolade en slagroom toe en zorg dat je een stevige, smeerbare consistentie krijgt.

  4. Ganache: Verwarm de room in een pan en breng tot net aan het kookpunt. Neem de pan van het vuur. Voeg de gehakte chocolade bij de room en klop stevig tot de chocolade gesmolten is en goed vermengd. Laat lichtjes afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de taart met de ganache en laat opstijven.

0
Nog geen stemmen