Appelbeignets met cider

Ingrediënten

  • 4 appels (jonagold)
  • 1 appelboor
  • bloemsuiker

voor het beslag

  • 50 g maïzena
  • 100 ml melk
  • 100 ml cider
  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 snuifje fijn zeezout
  • 2 el gesmolten boter

Op grootmoeders wijze met Nico Sturm. Het was voor Nico de traditie met Verloren Maandag: appelbeignets. Sofie maakt haar eigen versie met cider in het beslag. Wie wil, kan de cider vervangen door bier of spuitwater.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de appelen. Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij met een groot mes in schijfjes van 0,5cm à 1cm dik.

  2. Voor het beslag: doe bloem, zout en maïzena in een kom. Meng onder elkaar.

  3. Scheid de eieren. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout in een vetvrije kom. Meng de dooiers onder de melk en cider. Voeg de gesmolten boter toe.

  4. Giet de helft van het cider- en melkmengsel bij de bloem. Roer tot een papje zonder klonters. Voeg de rest van de vloeistof toe en meng tot een homogeen beslag.

  5. Spatel het opgeklopte eiwit in twee keer onder het beslag.

  6. Verhit de friteuse op 170°C. Leg het mandje al in de olie, anders blijven de beignets kleven aan het mandje. Leg wat keukenpapier op een bordje.

  7. Haal een appelschijfje door het beslag en frituur ongeveer twee minuten. Draai om en frituur nog eens ongeveer twee minuten. Zorg dat de beignets niet op elkaar liggen.

  8. Haal de beignets uit de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Werk af met bloemsuiker.

0
Nog geen stemmen