Frangipanetaart met kweeperengelei en rode vruchten
Ingrediënten
-
1 vel rond bladerdeeg
-
250 g rood fruit
-
1 potje kweeperengelei
-
250 g suiker
-
½ l water
-
1 takje kaneel
-
1 citroen in schijfjes
voor de frangipane
-
80 g zachte boter
-
160 g broyage
-
40 g bloem
-
1 ei
-
1 el rum
Bereiding
Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius.
Rol daarna het bladerdeeg open in een taartvorm en duw goed aan.
Bedek het bladerdeeg met bakpapier en strooi er vervolgens rijst, linzen of bakparels over. Bak 25 minuten blind in de oven op 185 graden Celsius.
Warm water op en voeg er de suiker aan toe. Doe er ook een stokje kaneel en de schijfjes citroen bij. Snij daarna de kweeperen in stukjes en laat deze mee koken in de siroop.
Meng ondertussen de broyage met de bloem, de rum en de zaadjes van de vanillestok. Voeg ook het eitje en de zachte boter toe. Meng alles goed onder elkaar.
Haal de kweeperen uit de siroop en laat alles even uitlekken.
Haal de taart uit de oven en bestrijk de bodem met kweeperengelei. Doe het beslag in de vorm.
Bovenop het beslag leg je de kweeperen en het rood fruit. Werk af met amandelschilfers.
Zet de taart weer in de oven voor 15 à 20 minuten, op 180 graden Celsius.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be