Brownie van chocolade en rode biet
Ingrediënten
voor de brownie
-
400 g rode biet (gekookt)
-
130 g kokosolie (Extra Virgin) of boter
-
3 eieren
-
100 g volkorenbloem
-
zeezout
-
2 el cacaopoeder (rauw, ongezoet)
-
2 el kokosbloesemsuiker (of honing)
voor de garnituur
-
125 g zure room
-
150 g pistachenoten
-
1 tl anijs- of venkelzaad
-
2 el honing
Bereiding
Voor het beslag: mix de gekookte en geschilde rode biet met eieren in een maatbeker.
Doe de chocolade in stukjes. Smelt chocolade au bain-marie (een kom in een pot met warm water).
Meng de bloem met cacaopoeder met snuifje zout in een kommetje.
Roer de kokosolie onder de gesmolten chocolade.
Snij vanille overlangs. Doe het merg bij de chocolade. Meng goed.
Meng de gemixte rode biet en ei onder de cacaopoeder. Voeg de gesmolten chocolade toe. Meng met kokosbloesemsuiker. Gebruik eventueel een garde of klopper zodat alle klonters weg zijn.
Vet de bakvorm in. Doe het beslag in de vorm. Bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Test met een satéstokje of de cake gaar is. Kleeft er nog deeg aan, dan is het niet gaar.
Voor de garnituur: warm de kersen op. Plet anijszaad fijn en voeg doe aan de kersen. Meng er wat honing onder. Plet ook de pistachenoten grof. Meng die onder de zure room en maak ook dit wat zoeter met honing.
Haal de taart uit de oven als ze gaar is. Laat even afkoelen. Zet een bord op de vorm, draai om en ontvorm. Versnij en serveer met zure room, kersen en pistachenootjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be