Chili sin carne

Ingrediënten

  • 250 gr rode bonen
  • 2 el kokosolie
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes look
  • 1 rode chillipeper
  • 500 gr groenten (zoete aardappelen, wortels en koolrabi)
  • 4 el tomatenpuree
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 th lepel komijn
  • ½ th lepel gerookte paprika
  • zeezout
  • 25 gr pure chocolade

voor de zure room met cashewnoten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Snij de chilipeper en verwijder de pitjes. Hak de ui en de look fijn en stoof alles in kokosolie in een grote pot.

  2. Snij de dadels fijn en voeg samen met de paprika, de komijn, de laurier en de kaneel in de pot. Meng alles door elkaar en voeg de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe. Meng door elkaar en laat 25 minuten sudderen op een zacht vuur.

  3. Snij de groenten in stukjes en doe ze in de pot. Voeg wat water toe als de massa te dik is.

  4. Voeg de bonen toe en laat nog een kwartier doorgaren.

  5. Laat op het einde de chocolade smelten in het geheel.

  6. Voor de zure room: doe de cashewnoten, de kokos, de kokosolie en het sap van de limoen in een blender en maal alles fijn.

  7. Serveertip: Doe de zure room bovenop de chili sin carne en werk af met wat koriander.

0
Nog geen stemmen