Chili con carne op het vuur

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans
Mexicaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd heel fijn met een mes of in de cutter. Doe 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem (type Creuset of gelijkaardig). Laat goed heet worden en bak er het vlees in bruin. (Neem je tijd en begin niet onmiddellijk aan het vlees te prutsen en te draaien. Dan komt er teveel water vrij en kookt je vlees ipv bakken).

  2. Haal het vlees eruit. Doe opnieuw een eetlepel olie in de pan en bak er de stukjes chorizo in. Haal de chorizo eruit en bak de ui, look, specerijen en kruiden en chilipeper in de chorizo olie tot ze zacht zijn. Voeg de azijn toe, tomaten, ketchup en suiker aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. Schep alle vlees weer in de pan en voeg 400 ml water (of rode wijn) toe. Breng aan de kook en laat minstens 2 uur pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pan. Roer af en toe eens zodat het niet kan aanbranden. Voeg er na 2 uur de uitgelekte bonen aan toe en laat nog minstens een half uurtje verder pruttelen tot het vlees letterlijk uiteenvalt.

  4. Serveer er zure room, geraspte cheddar kaas, guacamole en ijsbergsla bij. En tortilla's natuurlijk.

0
Nog geen stemmen