Thais fingerfood: gefrituurde banaan, gekaramelliseerde ananas
Ingrediënten
voor de gefrituurde banaantjes
-
8 rijpe minibakbanaantjes
-
200 g rijstbloem
-
200 g gewone bloem
-
1 snuifje zout
-
1 tl bicarbonaat
-
50 g sesamzaad
-
200 ml water
-
200 ml kokosmelk
-
3 el palmbloesemsuiker
-
50 g kokospulp
-
1 shot rum
-
eventueel exta kokosmelk of water
-
plantaardige frituurolie
-
1 rode chilipeper (bevroren)
-
enkele takjes munt of basilicum
voor de gekaramelliseerde ananas
voor de dipsaus
-
½ l vanilleroomijs met rum en rozijntjes
Bereiding
Voor de gekaramelliseerde ananas: verwijder de kop en onderkant van de ananas. Schil het. Snij over de lengte in twee. Snij nog eens in twee en snij de harde binnenkant af.
Snij de ananas nu in balkjes van 10 à 15cm. Verfris met zeste van limoen. Strooi net voor het serveren wat rietsuiker over de ananas. Karamelliseer met een bunsenbrander.
Voor de gefrituurde banaantjes: Meng de rijstbloem met de bloem, zout, bicarbonaat en sesamzaad.
Meng met de suiker, kokospulp, kokosmelk en water tot een homogeen glad beslag. Te dik? Voeg dan eventueel wat kokosmelk, water of een shotglaasje rum toe.
Schil de banaantjes. Snij overlangs in twee.
Mix voor de dipsaus het ijs tot een saus in de cutter. Doe in een potje.
Verhit de friteuse. Haal de bananen door het beslag en frituur dadelijk. Laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp wat bevroren chilipeper over de banaantjes
Afwerking: leg de ananas en banaan op een schotel. Serveer met dipsaus en wat munt of basilicum.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be