Jockey club

Ingrediënten

  • 700 gr rundsgehakt (natuur)
  • 1 zoete ui
  • 250 ml melk
  • 100 gr bloem
  • 4 sneetjes chester (kaas)
  • 4 hoeve-eitjes
  • 400 gr erwtjes
  • 600 gr bloemige aardappelen
  • boter
  • 2 dl karnemelk
  • 1 dl bruine fond
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet de friteuse op, en laat voorverwarmen tot 180°C

  2. Gaar de erwtjes kort in kokend water met wat bicarbonaat , en laat meteen schrikken in koud water. Laat uitlekken.

  3. Schil de aardappelen en stoom gaar.

  4. Snij de uien in ringen van ongeveer een halve cm dik, en laat 10 minuten in de melk weken.

  5. Kruid het gehakt met peper en zout, meng en maak er mooie, niet te dunne hamburgers van.

  6. Dep de uien goed droog, en haal dan door de bloem. Frituur de uienringen, ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en besprenkel met zout.

  7. Smelt een klontje boter in een pan, en bak de erwtjes kort. Kruid met peper en zout. Giet de aardappelen af, en doe ze bij de erwtjes. Stamp de erwtjes en aardappelen samen. De puree mag nog een beetje grof zijn. Doe er karnemelk bij, en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Smelt een klontje boter in een pan, en bak de hamburgers saignant. Haal uit de pan, doe een plakje kaas over de hamburgers, en deglaceer de pan met bruine fond.

  9. Plaats 4 serveerringen in een pan, en doe daar een klontje boter in. Breek telkens een eitje in een kommetje en giet voorzichtig in de serveerringen. Als het eiwit gestold is, haal je de pan van het vuur.

  10. Serveer de puree met de hamburger met kaas, daarop het spiegelei en de uienringen. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen