Laagjespudding met koekjes en frambozenlassi

Ingrediënten

voor de frambozenlassi

  • een paar blaadjes munt
  • 500 ml kefir (yoghurt)
  • 1 el honing
  • suiker
  • rozenblaadjes
  • extra frambozencoulis

voor de pudding

  • 1 l melk
  • 200 g rietsuiker
  • 85 g maïzena
  • 12 eidooiers
  • 200 ml room (volle)
  • 150 g donkere chocolade
  • 1 tas koffie
  • een paar petitbeurrekoekjes
  • chocoladehagelslag

Geen één maar twee gerechtjes voor de mama van Katja Retsin. Eerst maken ze een vanille- en chocoladepudding met koekjes en daarna een lassi. Dit is een yoghurtdrankje zoals een smoothie. Gezond en lekker!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de pudding: Klop de room half op tot een dikke yoghurt. Bewaar koud. 

  2. Breek de chocolade in stukjes. Zet koffie en laat afkoelen. Meng eventueel met een beetje suiker.

  3. Warm melk op. Snij de vanillestokken in twee. Doe het merg in een kommetje bij de rietsuiker en maïzena. Doe de stokken bij de warme melk.

  4. Giet een scheutje melk bij de rietsuiker, maïzena en vanille. Roer alles los.

  5. Voeg de dooiers bij het mengsel van rietsuiker en melk. Roer los. Giet dit nu allemaal bij de warme melk. Roer onder elkaar. Blijf roeren tot het begint te ploffen en in te dikken.

  6.  Verwijder de vanillestokken. Verdeel in twee porties. Meng één deel met de stukjes chocolade. Roer onder elkaar tot de chocolade gesmolten is. Tip: vind je hem te stevig? Roer er dan een paar lepels opgeklopte room onder. 

  7. Neem vier potjes. Maak een eerste laag van chocoladepudding.

  8. Dop de koekjes in de koffie. Leg op de pudding. Lepel gele pudding over de koekjes. Bedek met een nieuwe laag in koffie gedepte koekjes. Herhaal dit tot de glaasjes bijna gevuld zijn. Werk af met chocoladehagelslag en opgeklopte room.

  9. Voor de frambozenlassi: doe de coulis, kefir, munt en honing in een maatbeker. Giet wat coulis op een bord. 

  10. Mix de suiker met rozenblaadjes. Dep de rand van de glazen in de coulis en daarna in de roze suiker. Versier de binnenkant van de glazen met wat coulis.  

  11. Giet het drankje in de glazen. Werk af met een rietje en eventueel wat ijsblokjes.

0

Nog geen stemmen