Italiaanse koekjes (biscotti)

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 125 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 75 gr volledige amandelen
  • 75 gr pure chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 1 el sinaasappelzeste
  • snuifje zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Doe de bloem, suiker, eieren en amandelen in een kom. Hak de chocolade fijn en voeg toe. Schraap de vanillestok leeg en voeg toe. Voeg de sinaasappelzeste en het zout toe.

  2. Roer alles goed door en kneed verder met de handen. Leg bakpapier op een bakplaat. Strooi wat bloem op het aanrecht en maak 2 lange worsten van het deeg. Leg de 2 worsten op de bakplaat.

  3. Haal uit de oven en snij de worsten in schijven. Laat volledig afkoelen alvorens te serveren.

4
Average: 4 (1 vote)

Italiaanse koekjes (biscotti)

1. Geen boter toevoegen
2. Minder bloem gebruiken
3. Hak de chocolade eerst fijn
4. Gebruik minder sinaasappelschil