Millefeuille van sint-jacobsvrucht

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • melk
  • 1 prei
  • 3 selderstengels
  • peper en zout
  • bieslook

witte wijnsaus

  • 1 sjalot
  • 25 cl droge witte wijn
  • 25 cl visfumet
  • 1 takje tijm
  • ½ laurierblaadje
  • 1 l room
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit. Snij ‘m in vier en vervolgens bandjes van +/- 1 cm langs elke kant. Haal het middelste stuk bladerdeeg uit het vel en leg ‘m op het bakpapier. Bestrijk met dorure en beplak met de afgesneden bandjes. Doe dit opnieuw voor de 2de laag. Herhaal 4x. De bladerdeegvormen gaan nu 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.

  2. Snij het wit van de prei fijn en schil de selderstengels. Laat een klontje boter smelten in een pan en laat de prei hierin aanstoven. Kruid met peper en zout. Snij de selderstengels in stukken en laat mee aanstoven met de prei. Snij het donker stukje van de koraal van de sint-jacobsvrucht. Voeg het afval van de sint-jacobsvrucht bij de witte wijn en visfumet. Kruid vervolgens de sint-jacobsvruchten met peper en zout.

  3. Laat een klontje boter smelten in een warme pan en laat zowel de Sint-Jacobsvruchten als het koraal ervan aankorsten.

  4. Voor de witte wijnsaus: Doe eenzelfde hoeveelheid droge witte wijn en visfumet in een steelpan. Voeg hierbij een fijngehakt sjalotje, een takje tijm en laurier. Laat pruttelen. Zet een andere pan op het vuur en laat hierin de room inkoken. Zeef de inhoud van de 2 pannen door in 1 pot. Kruid met peper en laat nog even verder inkoken.

  5. Haal de millefeuilles uit de oven en verwijder het hoedje. Vul met de prei en selder, gebakken sint-jacobsvruchten en koraal. Besprenkel met de witte wijnsaus en werk af met een takje bieslook.

0
Nog geen stemmen

Anna de Codorníu, Blanc de Noir Brut (Cava, Spanje)

Makro €9,59

Heel florale cava, met impressies van klein rood fruit, brioche en een elegante fraîcheur.