Taartje van pompoen en gemarineerde sint-jakobsvrucht
Ingrediënten
-
4 plakken Franse pompoen van 0,5 cm dik
-
125 gr bloem
-
125 gr gemalen oude mimolette
-
125 gr zachte boter (op kamertemp.)
-
1 ei
-
1 mespunt zout
-
2½ gr gist
-
300 gr geklaarde, gezouten boter
-
1 takje tijm
-
peper en zout
-
fleur de sel
-
½ citroen
Bereiding
Zanddeeg (zanddeeg kan je ook in de supermarkt kopen en hierdoor de kaas malen) De bloem, mimolette, zachte boter, ei, zout en gist mengen en kneden en tussen 2 lagen bakpapier met behulp van een deegrol uitrollen tot 0.5 cm In 15 minuten afbakken aan 180 ° Onmiddellijk met een metalen ring de vorm uitsteken.
De pompoen: De plakken pompoen zachtjes garen (konfijten) gedurende 20 minuten in de geklaarde boter met tijm en peper en zout. Dezelfde metalen ring gebruiken om de cirkels pompoen uit te steken en deze op het zanddeeg plaatsen.
Plakjes sint-jakobsmossel snijden. Op de taartjes schikken en marineren met olijfolie en citroen, afwerken met fleur de sel en peper van de molen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be