Ossobuco met polenta

Ingrediƫnten

  • 4 kalfsschenkels
  • 200 gr polenta
  • 3 wortels
  • 4 stengels selder
  • 2 grote uien
  • 1 l tomatenpulp
  • 2 dl rode porto
  • 1 scheutje olijfolie
  • tijm en laurier
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de schenkels langs beide kanten met peper en zout. Snij het vel rond het vlees door, dit zorgt ervoor dat het vlees niet opkrult in de pan. Kleur de schenkels in een pan met hete olijfolie. Blus met porto en tomatenpulp. Voeg tijm en laurier toe.

  2. Snij de wortelen in dobbelstenen en doe deze eveneens in de pan. Dek de pan af met een deksel en laat pruttelen. Snij de selder en de ui eveneens in dobbelstenen en meng ze onder de saus.

  3. Kook 800 ml gezouten water. Voeg de polenta al roerend toe in kokend water. Blijven doorroeren tot je een dikke massa krijgt. Voeg een scheut olijfolie toe en kruid met peper.

  4. Tip: wanneer het vlees loskomt van het bot is de ossobuco gaar.

4

Average: 4 (1 stem)