Ossobuco met zeewolf
Ingrediënten
-
1 kg Ijslandse zeewolf
-
2 gepelde en ontpitte tomaten
-
2 wortels, in brunoise gesneden
-
½ witte koolrabi, in brunoise gesneden
-
1½ sjalot, fijngesneden
-
1 teentje look, om te persen
-
50 gr tomatenpuree
-
1½ dl witte wijn
-
1 blaadje laurier
-
verse tijm
-
verse basilicum
-
sap van 1/2 citroen en de zeste
-
bloem
-
zout en PH pepermix
Bereiding
Kuis de zeewolf en snij in moten. Kruid met zout, PH pepermix en haal ze door de bloem. Verwarm de pan met olijfolie en/of boter. Bak de vis op een hoog vuur.
Verwarm de wok en doe er zonnebloem – of noten olie in. Voeg de fijngesneden sjalot toe en zacht laten aanbakken. Voeg de wortels, koolrabi en look toe en wok gedurende 5 minuten. Werk af met laurierblaadje, tijm, tomaten, tomatenpuree en witte wijn toe. Laat sudderen op laag vuurtje gedurende 5 minuten.
Leg erna de mootjes in de saus en voeg het sap van de halve citroen toe indien nodig.
Laat zachtjes verder garen op laag vuurtje en voeg wat zout en peper toe.
Werk af met basilicum en de zeste van citroen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be